(majdnem) megvettem ezt a lemezt . since 2003

2009.01.09. 10:19 izborn

Felelős-e a DJ a gyerekemért?

Címkék: szolgálati kialakulthelyzet

Kedves Cikkszerző!

Olvasói levele ellentmondást ellentmondásra halmozott, azonban a legtriviálisabbal hadd kezdjem, és szembesítsem Önt vele!

Cikkében (Felelős-e a DJ a gyerekemért? ...és legyen-e? ) a DJ vizsga újbóli bevezetésének legfontosabb indokaként a személyes felelősséget jelölte meg, mellyel a szórakoztató a tizenéves közönség felé tartozik az erkölcsiség tekintetében.
 

" ... egy diszkós felelőssége, ... befolyása ugyanakkor sokkal nagyobb is lehet: míg az iskolába járás egy "kötelező rossz", addig a diszkóba önként és (szó szerint) dalolva mennek a fiatalok, és a diszkós utasításait ("tedd fel a kezed", "told le a gatyád", stb.) mindig lelkesebben követik, mint a tanárét ... Több száz, adott esetben több ezer fiatal előtt rendszeresen megmutatkozni igenis felelősségteljes pozíció, és aki ezt a felelősségérzetet nem hozza magával otthonról, azt igenis meg kell erre tanítani, és számon kell rajta kérni."


Kollegája, szakmai szervezetének alelnökének , Bárány Attilának azonban egészen más elképzelései vannak a személyes felelősségről az alábbi felvétel tanulságai alapján:

https://www.youtube.com/watch?v=ukRmi_L_5Mg

Nyilván, nemi aktusra szólít fel, és nem kábítószerezésre, azonban, ha erkölcsiséget tekintjük, a fenti felvétel szexizmusa, primitiv párlapcsolati viszonyokról szóló üzenete egyértelmű. Cikkének többi része is komoly vita tárgyát képezné, azonban időm csak azt engedte, hogy a legegyértelműbb ellentmondásra hivjam fel szives figyelmét.

Martadok tisztelettel

 update: https://www.youtube.com/watch?v=l_QhX2vtaWo