(majdnem) megvettem ezt a lemezt . since 2003

2008.08.12. 23:47 izborn

neneh cherry - manchild / buffalo stance

Címkék: fless pop **** tánc! vállalom retró

SIDE ONE
1. Manchild
(The Old School Mix)
Cherry/McVey/Delnaja
Produced by Booga Bear & The Bubble Bunch

SIDE TWO
1. Manchild
(The Original Mix)
Cherry/McVey/Delnaja
Produced by Booga Bear & The Bubble Bunch

2. Buffalo Stance
(The There's Nothing Wrong Mix-Sukka Mix II)
Cherry/McVey/Ramacon/Morgan
Original Production by Tim Simenon & Max Saunders (Bomb the Bass)
Remixed by The Dynamic Due & DJ Mushroom (from Massive Attack)


Az egész úgy kezdődött, hogy jpb-vel mentünk legós kollázsképeket nyomtatni a fukarban, amikor megláttam a bejáratnál a táblán a Frank-et Winotól, alatta felirat: vinil 3990. Csing! Így abban a 87 másodpercben, amíg jpb az audiofil kábeleket tekerte le, volt időm körülnézni. Az már az első pillanatban lejött, hogy itt bizony a Wino lemez nem lesz meg, viszont van helyette jó drágán több igazán izgalmas darab, és a jobb alsó sarokban –mert mindig ott kell kezdeni- olcsón pár soul csoda, rengeteg diszkó, schlager és metálrettenet. Meg ez a 12” maxi, Neneh Cherry Manchild/Buffalo Stance, bontatlanul 1989-ből, 800 forintért, mint egy időkapszula, mely csak rám vár.

Manchild, szerettem nagyon, kazettán volt meg, két helyen is, a tévéből felvéve és egy másikon a Danubiusból, a végén német nyelvű szignál foszlányával. Bírtam a klipet is , Neneh a turbánnal meg az az androgün csávó, a kéztartásával, és a mesterséges fények, de mégis tengepart, hintapalinta. És a szám, _a_ csajhiphop, a zakatolással, azzal a furcsa moduláló dallammal, amit azok a súlyos vonósok kísértek. Amit pár évvel később újra hallottam, de akkor csikung golyók után Shara Nelson vonult a külvárosi utcákon, vágás nélkül. Sosem esett le, hogy miért annyira otthonos, ismerős hangzású az Unfinished Sympathy, és miért lett annyira gyorsan kedvencem 1991 végén. Written by Denaja, remixed by DJ Mushroom. Igen, a Manchild egy Massive Attack szám a Blue Lines-ról, csak Shara Nelson helyett Neneh Cherry énekli. Nekem.

Aztán ott a bónusz, a sosem hallottam Buffalo Stance remix, amitől teljesen készen lennék egy bulin, a megfelelő pillanatban a megfelelő emberekkel még háton is pörögnék, na. Nézünk össze k-vel, amikor először felteszem, félrelökve a Bóbitát, most újra enyém a terep. Mennyire kemény görisfilmzene, húsz évvel ezelőttről, hogy vannak extrémsportosok, akiknek ez a szám totál ismeretlen, mekkora fless lenne erre gurulni, vágni.

Na ja, kérem, retró. Neneh Cherry (44) már négy éve nagyanyó.

komment

süti beállítások módosítása