(majdnem) megvettem ezt a lemezt . since 2003

2007.02.14. 08:42 izborn

fort knox five - reminted

Címkék: öklözős **** tánc! breka

Fort Knox, febr 2007

1. Tito Puente: Ran Kan Kan (FK5 vs. Thunderball Mix)
2. Nickodemus: Give The Drummer Some (FK5 Mix)
3. A. Skillz & Krafty Kuts: Ain't It Funky (FK5 Mix)
4. Dynamo Productions: Get It Together (FK5 Mix)
5. Skeewiff: Now I'm Living For Me (FK5 Mix)
6. Soulphonic Soundsystem: Catalina Sunset (FK5 Mix)
7. Chris Joss: Wrong Alley Street (FK5 Mix)
8. Kraak & Smaak: One Of These Days (FK5 Mix)
9. Torpedo Boyz: Are You Talking To Me??? (FK5 Mix)
10. Ursula 1000: Electrik Boogie (FK5 Mix)
11. Malente: Open Secret (FK5 Mix)
12. Joe Battan: The Fool (FK5 Mix)

Az előző lemeznél még nyávogtam, hogy nemá hogy az új lemezen csak a fele saját szám, meg lehet, hogy engem sem a megfelelő pillanatban talált meg, akkor, amikor az alvásra több szükségem volt, mint egy hajnalig izzadós bulira. Most, hogy a pár óra alvás újra simán elegendő, azt hiszem belém trafált, igen, olyan, mint az két és fél éves móka, amikor véletlenül lementünk, és atyavilágvolt. Azt a körülményt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy pár szám nekemismegvan, tehát ezt a lemezt én csináltam, ugye.

Lassan ott tartok, hogy bármire csíkszemig érő szájjal ugra-bugrálok, bármire, legyen az ákos, edvin marton vagy békabrekegés, csak álljon rajta a címke: "Fort Knox Five Remix". Ezek a srácok nagyon tudják, mi való a prodigy-fatboyslimen elektronizálódott Ratkó-unokáknak: ismerősnek ható dallamok, némi latin, a freakpoweres Ashley Slater hangja, gyorsan beszélő bácsik, nugi néni vokálokkal, fúvósok wah-wah gitár és tagolt mély break ütemek, végig abban a laza százhuszas tempóban, amire balra-jobbra lehet mozgatni könnyedén a lábakat, úgy, hogy a sör is megmarad a korsóban. Diszkógömb, füst s fények.

Letális metrózene, képtelenség darabban maradni, jó-jó, csak emberek állnak melletted, de az mindennek a végső határa, hogy még egy Skeewiffre is riffelnek egyet, s rátolnak egy "Szeged!" samplert is. Aki erre nem bugizik, az nem a barátom. És ez most komoly.

komment

süti beállítások módosítása