(majdnem) megvettem ezt a lemezt . since 2003

2005.06.30. 18:15 izborn

Címkék: kialakulthelyzet

elharapózott
Elharapózott tehát a jogsértő magatartás az országban, ez a lényeg. De itt jön a Proart. Horváth Péter, az egyesület igazgatója röviden deklarálja is a célokat: a felhasználók felvilágosítása, valamint a jogsértő magatartás felszámolása - ebben együttműködnek a szoftverügyben hasonló szerepet betöltő BSA-val és az audiovizuális műveket védő ASVA-val, illetve a hatóságokkal.

A történet esszenciális iskolapéldája a tipikus magyar urambátyám-piramisépítésnek és az oly édes áskálódva-nyomozva-feljelentésnek.

Egyrészről adott a probléma: a filecserélők miatt a kommersz zenei piac pang, platinalemezt már csak a Princesz zenekar produkál, a Nox és Zanzibár lemezeit nehezen lehet eladni. (Az Amorf, Emilrulez & tsai lemezeit a környezettudatos felhasználók és hithű rajongók úgyis megveszik.) Hol van ma már a százezer példányban szétszórt negyvenötös Limbóhintó?

Másrészt adott egy rakás átlag felett éppenhogy csak tehetséges, közepesen híres köcsög, mint például a kopaszhosszúhajú, idejétmúlt rocker Szigeti Ferenc, (aki mint Jimmy, büszke testére), a Nagymagyar Trendcopy Zenekar, a Neoton gyakorlatilag összes tagja, illetve egyéb, megszűnt televizió és rádióműsor vezetői, például kiszemelve Jeszenszky Zsoltot (csúnya dolog rokonsággal jönni, nade az mégiscsak mulatságos, hogy Zsolt pereputtyán belül megtalálhatjuk ex-külügyminiszterünket és Flipper Öcsit egyaránt). Ja, ne feledkezzünk meg a pénztárcákért aggódó producereket és egyéb üzletfeleket, mint pld. Mezei Csabát, a Náksi Brunner Shane54=Császárelőd galaxis promóciós managerét.

(Félreértések elkerülés végett: Neoton, Karthago rulez... nade 1980-ban, illetve ma,de csak jelentős mennyiségű alkohol elfogyasztása után felébredő retró mámorában. Jeszenszky Zsolt érdemei közé pedig a szoftrock és hairmetál igéjének hirdetése tartozik)

Probléma megoldása: urambátyám cégek, egymásba ágyazva MAHASZ, Proart, zászlóra tűzve a jogtisztaság logója, a bólogatós hologramzsiráf, évenkénti imprintingként meg jól odadobva az AranyZsiráf Gála, melyben körbenyalhatják egymást. (Pontosítás: zsiráf már nincs, csak hologram és fonogram van) Itt aztán ellehet mindenki, ex-műsorvezető, elkopott rocksztár, mindenki, csak be kell menni egy irodába és ügyeket intézni, faxolni, fontoskodni, feljelenteni, meg kávézni. A havi fix meg meglesz, ha erősen ordítanak, fenyegetőznek, akcióznak: az egy lemezre jutó jogdíj mennyiségét legfeljebb emelik, legyen az műsoros, vagy akár üres.

Lehet vitatkozni, hogy mennyibe kerül haszonnal együtt egy magyar hanglemez. De az tuti, hogy a rátett jogdíj töredékét kapja csak meg így a művész. Én nem vagyok hajlandó Szigeti Ferenc és Jeszenszky Zsolt presszókávéját állni.

komment

süti beállítások módosítása