(majdnem) megvettem ezt a lemezt . since 2003

2005.05.20. 13:28 izborn

Szigeti Csaba - Jégkirálynő *
Szigeti Csaba, 2004

Jégkirálynő
Hinned kell nekem

Apropó Eurovízió: Ugye, mindenki emlékszik az 1995-ös dublini fesztivál magyar jelöltjére? Nem? Igen? Ugye, hogy nem? Pedig huszonkettedik lett, ami jobb eredmény, mint két évvel később Charlie elért!

A honlap átböngészése után kideürlt, hogy Csaba 1989-ben NSZK-ba disszidált stúdióénekesnek, ahonnan 1992-ben visszajött. Itthon is terítette az akkordokat a szintetizátorján Jimmynek, Hónaljmirigynek és Csuka Mónikának, aztán 1995-ben, amikor a fesztiváldalt rögzítették, a Kisbüdös Kocsmában oly jól sikerült a fröccsözés Horváth "Charliedalíró" Attilával és a séró-példakép Balázs Fecóval, hogy végülis őt küldték el a dallal Dublinba, ahol jól érezte magát. És nagyjából ennyi is.

Tavalyi maxijáról szóljon George Michael Flawless c meleghimnuszának magyar nyelvű plágiuma, valamint egy kacatszámra gyártott romantikus ballada, aminek elején kiválóan lehet mormogni berivájtosan azt, hogy hejjbébi!

Helyreigazítás

Az izborn blog félreértelmezésre adott okot, amikor azt írta, hogy Szigeti Csaba az NSZK-ba disszidált. Szigeti Csaba a valóságban ösztöndíjat nyert, így tanulhatott külföldön. Nem a valóságot tükrözi az az írói túlzásnak szánt kép sem, miszerint a Kisbüdös kocsmában fröccsözés során szerezte magának meg azt a lehetőséget, hogy az 1995-ös dublini eurovíziós dalfesztiválon képviselje hazánkat.

A szerkesztőség ezúton megköveti mindazokat, akik komoly tényfeltáró újságírásnak veszik a személyes blogban véleményként leírtakat.

komment

süti beállítások módosítása