(majdnem) megvettem ezt a lemezt . since 2003

2005.05.13. 09:18 izborn

The Stars - Set Yourself On Fire ****
Arts and Crafts, mar 2005

1. Your Ex-Lover Is Dead
2. Set Yourself On Fire
3. Ageless Beauty
4. Reunion
5. Big Fight
6. What I'm Trying to Say
7. One More Night
8. Sleep Tonight
9. First Five Times
10. He Lied About Death
11. Celebration Guns
12. Soft Revolution
13. Calendar Girl

Ezért érdemes a Neonparádét hallgatni kedd esténként a Pararádióban. Ha a tököd tele van azzal, hogy önjelölt ragamuffinok terrorizálják a tilosban napközben kimaradt müsorokat, ha már badi italosdiszkója is sok és az összes lemezedet unod és másra vágynál. Például itt van ez a remek The Stars. Klasszikusan hozza az összes formát, amit egy The-vel kezdődő zenekartól vársz, sőt, van benne csaj, amitől picit lalipunás is, de nagyon keane is és mindvégig barátságos, szívmelengető, azonnal elrabol már az első számnál, végig ringat, megtalálod azt, amit egykor a pufban és kvimbiben szerettél, csakhát jöttek a kispálos tizenhatévesek. Annyira love so nice, hogy meg is néztem, ferenc kedveli-e őket. Igen. Már mióta.

Télen Montreal egy hideg, rideg hely. Az a fajta város, ahol le kell kaparni a könnyet az álladról, ha sírni kezdesz, ahol a szavak féltávon megfagynak, amint elhagyják a szájadat. A hideg gyűlölnivaló menyasszony - ha nem vigyázol, a elkap a combjaid közt és a szívedet jégbe zárja. A legtöbb, érzékeny ember ezért ilyenkor otthon ül, hogy ellensúlyozzák, vörös bort iszogatnak, felajzódnak és szeretkeznek. Van, aki kiszeret valakiből, van aki beleszeret és van, aki csak bealszik.

Múlt januárban, az éj közepén, amikor mindenki álmodott, a montreali Stars zenekar még hidegebb helyre menekült. Parkákba burkolták magukat, North Hatley felé vették az irányt és felgyújtották magukat. Míg a hó esett odakinn, a világ végén, a bebábozódott Stars lenyomott egy tengernyi rövidet, elszívott meg nem engedett dolgokat, aztán ordibáltak, nem-szólok-hozzádot játszottak, smároltak és az őrületbe kergették egymást. Majd májusban, mikor a világ ébredezni kezdett, visszatértek a kész anyaggal Montrealba.

komment

süti beállítások módosítása