(majdnem) megvettem ezt a lemezt . since 2003

2007.02.02. 23:17 izborn

the five corners quintet - chasin' the jazz gone by

Címkék: dzsezz *****

Ricky Tick Records, dec 2005

Blue Cycles (with Okou)
Trading Eights
Interlope
This Could Be The Start Of Something (with Mark Murphy)
Straight Up
Three Corners
Case Study (with Okou)
Lighthouse
Before We Say Goodbye (with Mark Murphy)
Unsquare Bossa
Devil Kicks, The
Jamming (With Mr. Hoagland)

Sometimes, when the right people meet, ideas grow into great innovations, or in this case, records. The two innovators behind Five Corners Quintet, composer, producer and arranger Tuomas Kallio and the band’s benevolent svengali and record label manager Antti Eerikäinen, first got their grand idea at a Helsinki nightclub. In its simplicity, it was to produce jazz tailored for the dance floor. Not housey nu-jazz, but jazz in the classic modernist spirit. You're holding the results in your hand. Put it judge by yourself.

Rémesen ronda öt pacák képét nézem egy nagy fényérzékenységű, fotonpöttyös fényképen, és eszembe jut finn barátom, aki rettenetesen horkolt, és nokiája volt, és vodkaivászatokról mesélt, meg szaunában elfogyasztott alacsony alkoholtartalmú finn sörökről. Egy ilyen helyen a leggótabb halálmetál az adekvált, ugyehogy.

Erre itt ez a lemez, ami nem több és nem kevesebb, mint amit ígér: jazz lemez. Nem esik túlzásokba, nem próbál modern lenni, már keverésében is sercegésért kiált, finom és ügyes, és mindenekelőtt barátságos. Jó, tudom, ez a lemez is már bő egy éve, hogy piacon van, és hiába jártak itt, mégsem esett le a tantusz. Mentségemre szóljon, papiros felmentésem van az elmúlt év zenei terméséből. Részletezhetnénk a zenekar felállásától kezdve, a szólóban is kiváló Jukka Eskolától kezdve, a hetvenéves Grammyzett jazzhang vendég Mark Murphyn át a Trading Eights flitteres baszónovájáig, de tényleg, minek.

Bécsi szállítmányból.

3 komment

süti beállítások módosítása